Ingrediënten (voor 2 personen) :
1 zak krielaardappeltjes in de schil (500 g)
4 eetlepels olijfolie
1 grote ribeye (ca. 250 g)
1 eetlepel balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 zak jonge bladsla (100 g, Biolgisch)
50 g geroosterde amandelen (bakje a 175 g)
1 cup honing-mosterddressing (100 g)
Bereiden :
Krieltjes schoonboenen en halveren. In wok 3 el olie verhitten. Krieltjes hierin afgedekt 5 min. op hoog vuur bakken, af en toe omscheppen. Ribeye inwrijven met azijn en rest van olie. In hete koekenpan in 2-3 min. per kant rosé bakken. Knoflook door krieltjes scheppen en nog 5 min. bakken. Sla omscheppen met amandelen en 2 el dressing. Ribeye op snijplank leggen. Rest van dressing met 2-3 el water door bakvet roeren. Even doorwarmen. Ribeye in plakjes snijden. Honing-mosterddressing erover schenken, krieltjes en salade ernaast in bakje scheppen.
Wijntip : Jean Demont Bourgogne Pinot Noir
Bron : Allerhande 07-2005
Geen opmerkingen:
Een reactie posten