08 juli 2005

Pittige noedelsoep met garnalen of kip

Ingrediënten :
1 zak cocktailgarnalen (diepvries, 500 g) of half pondje kipfilet in reepjes
1 zakje stoneleeks (8 stuks)
1 limoen
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 pak noodles (wok express, 2 x 150 g)
2-3 eetlepels rode currypasta (potje a 225 g) begin eerst met 1 eetlepel en proef dan !!
200 g peultjes
125 g taugé
1/2 zak verse koriander (a 15 g), grofgehakt




Bereiden
Bij garnelen :Garnalen in warm water ontdooien en in vergiet laten uitlekken.
Bij kipreepjes : Bak de kipreepjes in een klein beetje olie met wat peper en zout.
Stoneleeks in 3 stukken snijden. Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In soeppan bouillon aan de kook brengen. Noedels 1 min. verwarmen in soep, eruit nemen en tot gebruik warmhouden. Limoensap en -rasp met currypasta door kippenbouillon roeren. Peultjes en stoneleeks toevoegen en 2 min. meekoken. Garnalen of kipreepjes toevoegen en nog 1 min. verwarmen. Noedels in vier wijde soepkommen leggen. Taugé en koriander erover verdelen en hete bouillon erop scheppen.

Tip :
Versterk eventueel de oosterse smaak van deze pittige soep door een scheutje Thaise vissaus en/of Japanse sojasaus toe te voegen.


Bron : Allerhande 07-2005

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...