04 juli 2005

Nog een Key Lime recept

Meteen na het recept van Petra kwam ik in Allerhande ook een recept tegen, wat een beetje anders is, maar misschien ook wel leuk om te proberen.

Ingrediënten :
250 gram bicuitjes
50 gram gemalen hazelnoten
100 gram boter
5 eieren, dooiers en wit gescheiden
1 deciliter limoensap (uit circa 5 limoenen)
50 mililiter slagroom
200 gram basterdsuiker
taartvorm van 24 cm Ø, ingevet

Bereiden :
De biskwietjes in een plastic zak met een deegroller verkruimelen. De gemalen hazelnoten erdoor scheppen. De boter smelten en bij de kruimels roeren, zodat het een stevig deeg wordt.Het deeg in de vorm op de bodem drukken. Oven voorverwarmen op 150° C.Voor de vulling 1 limoen schoonboenen en de schil dun afschillen. In sliertjes snijden. Eierdooiers met de slagroom en 100 g basterdsuiker zo lang kloppen totdat het als een lichtgeel lint van de kloppers loopt. Het limoensap erdoor lepelen. Drie eiwitten in een schone kom met 2 el suiker heel dik en glanzend kloppen. De dooiermassa erdoor spatelen.De taartvorm met deze vulling vullen, in de oven zetten en 25 minuten bakken.De resterende 2 eiwitten met de rest van de suiker ook heel dik en glanzend kloppen. De taart uit de oven nemen en de grill inschakelen. Het eiwitschuim over de taart verdelen. De taart in het midden van de oven schuiven en het eiwit licht laten kleuren. Als finishing touch de limoensliertjes erover strooien

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...