12 juli 2005

Nasi goreng variatie

Vandaag uitgeprobeerd : Lekker gekruid voor Nasi Goreng

Ingrediënten :
1 pak Lassie Nasi Goreng,
250 gram kipfilet (origineel is het met nasivlees, maar dat vind ik te vet) in blokjes
3 eetlepels ketjap manis, kleine eetl sambal oelek of brandal
3 eetlepels olie 1 ui, 1 prei, 1 rode paprika
als extra een klein bakje tauge

Bereiding :
Doe de inhoud van het pakje Lassie Nasi Goreng in een pan en voeg 550 ml koud water toe. Plaats een deksel op de pan en breng het geheel goed aan de kook. Als het water kookt de warmtebron lager zetten zodat het water net aan de kook blijft.
Laat de rijst met nasikruiden 10 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren, zodat de nasikruiden goed in de rijst kunnen trekken. Haal daarna de rijst van de warmtebron (afgieten is niet nodig) en laat deze met het deksel op de pan nog 5 minuten nagaren.
Doe het vlees in een schaal met de ketjap, eventueel sambal en peper en zout.
Meng het geheel en laat de ketjap 5 minuten in het vlees trekken. Doe de olie in de wok of hapjespan en bak het gemarineerde vlees 5 minuten op hoog vuur. Voeg de groente toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de gekruide rijst toe aan de groente en het vlees en roerbak het geheel nog 1 minuut.

Serveertips: Serveer de Nasi Goreng met saté, gebakken ei en/of kroepoek, atjar of komkommersalade. Ik vond in reepjes gesneden omelet, komkommer en wat kroepoek erbij het lekkerst. Saté maakt het een te zwaar gerecht, maar smaken verschillen.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...