04 juni 2005

Roodbaarsfilet uit de oven

Weer een normalere posting dan hiervoor, lekker receptje uit een Allerhande.

Voor wetenswaardigheden over Vlaggetjesdag 2005, klik - hier -

Maar nu even het recept :

Ingrediënten :
750 g aardappels
1 courgette
4 (roma)tomaten
1 theelepel gedroogde tijm
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
4 stukken roodbaarsfilet (van ca. 125 g)
2 eetlepels rode pesto

Bereiden :
Aardappels schillen, in plakjes snijden, wassen en in weinig water met zout 7 min. voorkoken. Oven voorverwarmen op 175 ºC. Courgette en tomaten in dunne plakken snijden. Aardappelplakjes voorzichtig overdoen in vergiet en laten droogstomen. Vier grote stukken aluminiumfolie op werkvlak leggen. Aardappel en courgette om en om over aluminiumfolie verdelen. Tijm, zout en peper erover strooien en bedruppelen met olie. Roodbaarsfilet aan beide kanten bestrooien met zout en peper. Bovenkant dun bestrijken met pesto. Vis op aardappel-courgettestapeltjes leggen. Afdekken met tomaat. Pakketjes dichtvouwen, randen 2 keer omvouwen om lekken te voorkomen. Vispakketjes op bakplaat leggen en in 20-25 min. in oven gaar laten worden.

Lekker met gemengde salade of peultjes met ronde worteltjes.

Bron : Allerhande nr 4 - 2005

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...