05 mei 2005

Chocoladebavarois - romig en zoet -

Voor 8 personen

Ingrediƫnten :
5-6 blaadjes witte gelatine
3,5 dl volle melk
150 gr fijne tafelsuiker
5 eieren, gesplitst
3 eetl cacao, gezeefd
250 gr melkchocolade, in stukjes

zout
2,5 dl slagroom, stijfgeklopt
2 eetl amandellikeur
150 gr pijnboompitten

Bereiding :
Gelatine in ruim koud water weken ong 5 min. Melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Eidooiers met cacao en de andere 75 gr suiker luchtig kloppen. Hete melk in gedeelten erbij schenken en mengsel terug in de pan schenken. Op heel zacht vuur laten binden, maar niet laten koken.
Van vuur af eerst de uitgeknepen gelatine en daarna de chocolade in het melkmengsel oplossen. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen en door het nog warme chocolademengsel spatelen.
Laten afkoelen onder regelmatig roeren. Slagroom en likeur erdoor spatelen. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren en laten afkoelen, daarne grofhakken en ook door de bavarois spatelen.
Bavarois in serveerschaal scheppen en in de koelkast ruim 4 uur laten opstijven.

Bron : Tip Culinair november 1998, bijlage chocolade.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...