17 mei 2005
Broccolistamppot met pijnboompitten
Ingrediënten voor 3 personen :
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram grof geraspte parmezaanse kaas
bakje spekreepjes (mediterraan)
1 zak broccoliroosjes (300 g)
600 g kruimige aardappels
1 eetlepel olijfolie
200 g winterpeen, in blokjes
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook, geperst
500 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel oregano en versgemalen peper
scheutje room of volle melk
Bereiden : Spekjes uitbakken in wat olijfolie. Aan het eind de pijnboompitten op laag vuur meebakken tot ze goudbruin zijn. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere roosjes snijden.
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 15 min. afgedekt gaarkoken. Na 8 minuten de broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken.
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht en melk of room grof stampen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.
Wijntip :
Moncaro Marche Trebbiano
Bron : Allerhande januari 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten