17 mei 2005

Broccolistamppot met pijnboompitten



Ingrediënten  voor 3 personen :
2 eetlepels pijnboompitten
100 gram grof geraspte parmezaanse kaas
bakje spekreepjes (mediterraan)
1 zak broccoliroosjes (300 g)
600 g kruimige aardappels
1 eetlepel olijfolie
200 g winterpeen, in blokjes
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook, geperst
500 ml gezeefde tomaten
1 eetlepel oregano en versgemalen peper
scheutje room of volle melk

Bereiden : Spekjes uitbakken in wat olijfolie. Aan het eind de pijnboompitten op laag vuur meebakken tot ze goudbruin zijn. Met kaasschaaf krullen van grana padano schaven. Broccoli in kleinere roosjes snijden.
Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak in 15 min. afgedekt gaarkoken. Na 8 minuten de broccoli aan aardappels toevoegen en meekoken.
Intussen in koekenpan met antiaanbaklaag olie verhitten. Winterpeen al roerend op halfhoog vuur lichtbruin bakken. Komijn en knoflook erdoor roeren en kort meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en geheel 5 min. zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Aardappels en broccoli afgieten (2 el kookvocht bewaren). Aardappels, oregano en broccoli met kookvocht en melk of room grof stampen. Winterpeen met saus erover scheppen. Pijnboompitten en kaas over gerecht strooien.

Wijntip :
Moncaro Marche Trebbiano

Bron : Allerhande januari 2005

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...