03 augustus 2008

Thaise viscurry




Ingrediƫnten:500 g tilapiafilet of kabeljauw (diepvries maar kan ook vers)
1 scheutje olie
1 kuipje Thaise groene currymix van Conimex
schep sambal
3 knoflooktenen, gehakt
schep gember uit een potje of een stukje verse fijngehakt
150 g garnaaltjes
400 g sperzieboontjes, in stukjes
2 sjalotjes fijngehakt
2 rode paprika's, in blokjes gesneden
1 grote of 2 kleine courgettes, in plakjes gesneden
2 pakjes kokosmelk (Conimex)
zout en peper
2 eetlepels verse koriander
1,5 eetlepels Thaise vissaus
paar bosuitjes

Bereiding :
Kook de sperciebonen 10 minuten voor. Verwarm een eetlepel arachideolie in een wok en laat de kruiden, knoflook en ui zachtjes bakken.
Roerbak vervolgens alle groenten mee, tot ze beetgaar zijn. Voeg de kokosmelk, de Thaise vissaus toe en de vis toe en laat alles nog een kleine 10-15 minuten mee doorsudderen. Breng de curry op smaak met zout en peper. Schep de groenten op de borden. Bestrooi met de koriander en de bosuitjes. Geef de garnaaltjes voor de liefhebbers apart erbij.
Lekker met basmatie- of pandanrijst.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...