Recept is voor 4 personen (kleine eters, anders voor 2 personen)
Nodig:
4 talapiafilets
4 stukken alufolie, om pakketjes van te maken
stukje gember geschild en geraspt, of een eetlepel gemberpuree uit een potje
1 sjalotje, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
sap van 1 limoen
3 eetl sojasaus
1 eetl vissaus
struik paksoi, gesneden
1 komkommer, in dobbelstenen
2 uien, grof gesnipperd
wokolie of arachideolie
sesamolie
sojasaus
mihoen of basmatierijst
Bereiding :
Verwarm de over voor op 200 gr.
Maak een sausje van het limoensap, sojasaus en vissaus.
Leg de vis op de vellen folie en verdeel hier de gehakte ingrediƫnten over. Sprenkel het sausje erover en vouw de pakketjes dicht, zodat er niets uit kan lopen. Leg de pakketjes ongeveer 20 minuten in de oven.
Ondertussen de olie heet laten worden, hierin de ui zachtjes bakken en vervolgens de komkommerblokjes, de sesamolie en sojasaus naar smaak, evt met wat peper en na 5 minuten de paksoi. Alles goed roerbakken tot de vis uit de oven kan. De gaarheid is afhankelijk van je smaak.
Serveer hierbij mihoen of basmatirijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten