27 september 2006

Gegrilde vijgen met rauwe ham

Ingrediënten
15 gr ongezouten boter
2 el sinaasappelsap
4 verse vijgen
4 lange, dunne plakken prosciutto zonder vet·
16 salieblaadjes

Bereiding :
Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand. Smelt de margarine in een pan op laag vuur en roer er dan de twee eetlepels sinaasappelsap door. Snijd de vijgen voorzichtig in de lengte in vieren. Snijd elke plak prosciutto in 4 even brede repen. Leg op elk partje vijg een salieblaadje en wikkel er een reep prosciutto omheen.Leg de vijgen op een bakplaat en bestrijk ze licht met het margarine-sinaasappelsapmengsel. Zet de bakplaat met vijgen onder de grill en grill de vijgen 1 minuut tot de prosciutto knapperig wordt.

Serveer de vijgen als bijgerechtje bij een Italiaanse maaltijd of als borrelhapje met een lekker glas witte wijn.

Met dank aan Bertolli

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...