Ingrediƫnten :
4 kalfsoesters
250 gram champignons, in plakjes gesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
50 gram boter
8 el pestosaus
2 dl slagroom
Bereidingswijze :
Verhit de boter in de koekenpan en bak de kalsoester aan beide kanten bruin. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 4 minuten of iets korter zachtjes bakken. Draai ze halverwege om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. [aluminiumfolie werkt perfect, in de oven]
Fruit het sjalotje en de champignons in het bakvet. Roer er vervolgens de pesto en de slagroom door en voeg naar smaak zout en peper toe. breng de saus al roerend aan de kook en laat hem inkoken. Schenk de saus over het vlees.
Tip :
* als je de champignons in plakjes hebt gesneden, even blancheren en uit laten lekken. Je krijgt dan mooiere gebakken champignonschijfjes.
* Je kunt hier pasta's met tomatensalade bij serveren, maar ook aardappelen in welke vorm dan ook en groenten.
Met dank aan An Haverman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten