08 februari 2006

Kalfsoesters

Ingrediƫnten :
4 kalfsoesters
250 gram champignons, in plakjes gesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
50 gram boter
8 el pestosaus
2 dl slagroom

Bereidingswijze
:
Verhit de boter in de koekenpan en bak de kalsoester aan beide kanten bruin. Bestrooi ze met zout en peper en laat ze 4 minuten of iets korter zachtjes bakken. Draai ze halverwege om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. [aluminiumfolie werkt perfect, in de oven]
Fruit het sjalotje en de champignons in het bakvet. Roer er vervolgens de pesto en de slagroom door en voeg naar smaak zout en peper toe. breng de saus al roerend aan de kook en laat hem inkoken. Schenk de saus over het vlees.

Tip :
* als je de champignons in plakjes hebt gesneden, even blancheren en uit laten lekken. Je krijgt dan mooiere gebakken champignonschijfjes.
* Je kunt hier pasta's met tomatensalade bij serveren, maar ook aardappelen in welke vorm dan ook en groenten.

Met dank aan An Haverman

Geen opmerkingen:

Appelcake uit de Russell Hobbs

Wat heb je nodig :  3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...