22 november 2005
Warme ricotta cakejes met ijs en limoensaus
Ingrediƫnten :
3 limoenen
100 g rozijnen
125 g zelfrijzend bakmeel
150 g witte basterdsuiker
125 g ricotta
1 ei
zout
5 eetlepels olijfolie extra vierge
4 bollen roomijs
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Wel de rozijnen 5 minuten in een bakje met heet water. Boen 1 limoen schoon en rasp de groene schil er af. Roer in een kom het bakmeel met 50 g suiker, een snufje zout, de ricotta, het ei, de geraspte limoenschil en de olijfolie tot een glad beslag. Schep de rozijnen erdoor. Giet het beslag in vier ingevette holtes van een grote muffinvorm. Bak de cakejes in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Pers de limoenen uit. Breng in een pan het limoensap met 100 ml water en 100 g suiker aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes koken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen. Wip de cakejes uit de holtes en zet ze op vier borden. Schep een bol ijs ernaast en schenk de limoensaus erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten