14 oktober 2005

Bruchetta met zalm



Ingrediƫnten :
500 gram zalmfilet
oud brood
1 teentje knoflook
olijfolie
zout en peper
dille, peterselie, bieslook en basilicum (geplukt)
1 citroen
bakje lampadina tomaatjes of baby pomadori
2 bosuien
1 Spaanse peper

Bereidingswijze :
Verwarm de grill of grillpan. Peper en zout de zalmmoot licht en grill hem aan beide kanten zo’n 2 minuten. De zalm hoeft niet geheel gaar te zijn, dan blijft hij lekker sappig.
Meng de tomaten, bosui en Spaanse peper met de zalm en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Pluk de zam vervolgens in kleine stukjes.
Snijd het brood in plakken en leg ze op de grill tot ze lekker krokant van buiten zijn. Plet een teen knoflook en wrijf het brood er mee in. Schenk wat olijfolie over het brood.
Meng de geplukte kruiden met een beetje citroensap, olijfolie en peper.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...