05 september 2005

Semifreddo van chocolade met sinasappel



Ingrediƫnten :
250 g mascarpone 2 eetl. fijngemalen koffiebonen of oploskoffie 25 g suiker 100 g pure chocolade 3,5 dl slagroom 2 sinaasappels 3 eetl. honing 1 eetl. sinaasappellikeur of witte port snufje kaneelpoeder 50 g gepelde ongezouten pistachenoten, walnoten of pecannoten

Voorbereiding :
Meng de mascarpone met de koffie en de suiker. Rasp de chocolade. Zet 1 eetl. geraspte chocolade apart voor garnering. Meng de chocolade met 4 eetlepels ongeklopte slagroom door het mascarponemengsel. Klop de rest van de room bijna stijf. Spatel de geklopte room door het roomkaasmengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak of lage schaal en zet dit 3 uur in de diepvries. Schep het na een half uur even om tegen de vorming van grove ijskristallen.

Bereiding :
Boen de sinaasappel schoon onder heet water. Snijd er dunne plakken van. Verwarm de honing met likeur en kaneelpoeder in een steelpan en laat de sinaasappelplakken er op een lage stand zachtjes in konfijten gedurende 15-20 minuten. Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Schep bolletjes chocolade-ijs in een coupe of op een bord. Strooi de chocoladerasp en noten erover en garneer met plakjes sinaasappel.

Suggestie :
Serveer dit gerecht eens op een bedje van verkruimelde bokkenpootjes of schuimkoekjes.

Bron - Jumbo boodschappen 04-05

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...