06 september 2005

Scones

Nodig :
225 g bloem (of zelfrijzend bakmeel). 40 g boter of margarine. 2 flinke theelepels bakpoeder (als je zelfrijzend bakmeel gebruikt dan nog maar 1 theelepel bakpoeder gebruiken). 25 g suiker. mespunt zout. eventueel wat krenten en/of rozijnen wellen (in water of drank) en die door de bloem doen.Maar zonder gedroogd fruit smaken ze ook heerlijk!)* 150 ml karnemelk (ze worden luchtiger door karnemeld ipv gewone melk)

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 225°- 230°C.
Mix alle droge ingrediënten door elkaar tot het op broodkruim lijkt met je handen. (gebruik je vingertoppen en wrijf de boter door de bloem) Voeg dan de melk toe, (gebruik je rozijnen voeg die dan nu toe) roer alles door elkaar met vork en zorg dat het niet té zacht is (dus niet met een plons de melk erbij, het ligt aan de kwaliteit bloem dus even voorzichtig doen) Zorg dat de oven op temperatuur is. Neem een eetlepel en maak een “hoopje” op de bakplaat, om het “vastplakken” te voorkomen doe je: ▸ (1) bak papier erop of ▸ (2) speciaal vel erop (lijkt op plastic is te koop bij Blokker)of ▸ (3) gewoon invetten. 5. Deze hoeveelheid is voldoende voor 8 - 10 scones. 6. De bakplaat net boven het midden van de oven plaatsen. 7. In ± 15 minuten zijn ze klaar.

Serveertips :
Eet ze dezelfde dag (of doe ze in de vriezer). 9. Je kan ook nog wat suikerkorrels op de scones strooien (voordat ze gebakken zijn).
Hierbij is natuurlijk een echte Engelse clotted cream perfect en een zelfgemaakte of van een goed merk (frambozen-) jam en/of lemoncurd. Bij elkaar heb je al een beetje een High-tea.

Voor de clotted cream heb je nodig 1 bekertje slagroom (125 ml) en een 1/2 bak mascarpone (à 250 g)
Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...