04 september 2005

Salade van geroosterde zalm



Ingrediƫnten :
400 g zalmfilet 2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie 1 eetl. grofgemalen zwarte peperkorrels 1/2 theel. zout of gemalen zeezout 75 g veldsla of fijne bladsla voor de dressing: 1 dl mayonaise 2 eetl. citroensap 2 theel. geraspte mierikswortel (potje) 1 teentje knoflook 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 eetl. sherry

Voorbereiding :
Snijd de zalmfilet in brede repen. Bestrijk ze met de olie. Meng de gemalen peper met het zout. Wentel de zalm door dit mengsel en druk het pepermengsel een beetje in de zalm. Klop de mayonaise op met citroensap, mierikswortel, geperste knoflook, peterselie en sherry. Voeg, als de saus te dik is, 1 eetl. warm water toe. Zet de saus in de koelkast.

Bereiding :
Verdeel de sla over vier borden. Verhit een grillpan en rooster de zalm 2-3 minuten per kant. Verdeel de vis over de sla en sprenkel de dressing erover. Serveer er geroosterd brood bij.

Wijnadvies :
Mierikswortel en wijn zijn geen goede vrienden. Probeer een Italiaanse Soave of een Australische chardonnay.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...