12 september 2005

Mie met Japans reepjesvlees en komkommer

Ingrediƫnten voor 2 personen :
125 gram eiermie
3 sjalotjes
bieflapje van 250 gram
3 eetl Silvo wereldkruiden Japan
1 komkommer
stukje gemberwortel van 2 cm
2 eetl sesamolie
2 uitgeperste knoflookteentjes
Japanse sojasaus

Bereiding :
Kook de mie volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel de sjalotjes en snipper ze. Snij het vlees in reepjes en schep ze om met de helft van de Wereldkruiden.
De komkommer wassen, halveren en de zaadjes eruit scheppen. In plakjes snijden. De gemberwortel schillen en fijn hakken.
Verhit 2 eetl olie in de wok en roerbak het vlees 2 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de wok op een bord. Voeg 1 eetl olie in de wok erbij en roerbak de sjalotjes 1 minuut en roer de knoflook, gemberwortel en de rest van de Wereldkruiden toe. Voeg de komkommer erbij en roerbak nog 1 minuut.
De mie in delen erdoor roeren en goed vermengen tot alles warm is, daarna het vlees en wat sojasaus naar smaak.

Voor de liefhebbers wat grote paddestoelen in reepjes mee roerbakken.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...