Ingrediënten voor 2 personen :
125 gram eiermie
3 sjalotjes
bieflapje van 250 gram
3 eetl Silvo wereldkruiden Japan
1 komkommer
stukje gemberwortel van 2 cm
2 eetl sesamolie
2 uitgeperste knoflookteentjes
Japanse sojasaus
Bereiding :
Kook de mie volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel de sjalotjes en snipper ze. Snij het vlees in reepjes en schep ze om met de helft van de Wereldkruiden.
De komkommer wassen, halveren en de zaadjes eruit scheppen. In plakjes snijden. De gemberwortel schillen en fijn hakken.
Verhit 2 eetl olie in de wok en roerbak het vlees 2 minuten. Schep het met een schuimspaan uit de wok op een bord. Voeg 1 eetl olie in de wok erbij en roerbak de sjalotjes 1 minuut en roer de knoflook, gemberwortel en de rest van de Wereldkruiden toe. Voeg de komkommer erbij en roerbak nog 1 minuut.
De mie in delen erdoor roeren en goed vermengen tot alles warm is, daarna het vlees en wat sojasaus naar smaak.
Voor de liefhebbers wat grote paddestoelen in reepjes mee roerbakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Vietnamese noedelsalade met gegrilde kip ( bún thit nuong)
Ingrediënten voor 4 personen : 4 stengels sereh (citroengras), 5 tenen knofloo,k 2 sjalotten, 5 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 90 ...

-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten