04 september 2005

Maissoep met kaasbroodjes



Ingrediënten :
2 teentjes knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
1 grote aardappel (kruimig)
200 g gerookte kipfilet (vleeswaren)
2 eetl. olijfolie
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
mespuntje kerriepoeder
450 g maïs (diepvries of blik)
8 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
1/2 dl medium sherry
2 dl kookroom
Voor de kaasbroodjes:
4 minibolletjes
25 gram zachte boter
50 gram parmezaanse kaas

Voorbereiding :
Hak de gepelde teentjes knoflook fijn, snijd de prei in smalle ringetjes en de bleekselderij in boogjes. Schil de aardappel en verdeel deze in blokjes. Snijd de kipfilet in repen.

Bereiding :
Verhit de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de knoflook, prei, bleekselderij en de aardappel 3 minuten. Voeg tijm, kerriepoeder en maïs toe en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes 15 minuten. Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de broodjes, besmeer ze met boter, strooi de kaas erover, pak de bolletjes in aluminiumfolie en leg ze 15 minuten in de oven. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de sherry en room erbij, verwarm nog even. Verdeel de kipreepjes over 4 borden, schep de soep erop en serveer de kaasbroodjes erbij.

Suggestie :
• De gerookte kipfilet kan worden vervangen door reepjes beenham.
• De kaasbroodjes kunnen ook gegratineerd worden. Zet de besmeerde helften met de kaas onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...