Ingrediƫnten voor de honingparfait :
6 eierdooiers
100 gr. honing
3 dl. slagroom lobbig geklopt
1 eetl. calvados
cakevorm bekleed met plastic folie.
Bereiding :
Klop de eierdooiers met de honing au bain-marie tot een dik romig mengsel en laat dit al roerende afkoelen.Spatel de slagroom samen met de calvados door het eiermengsel.
Schep de parfait in de vorm en zet deze 1 uur in de diepvries.
Kaneel parfait :
75 gr. witte basterdsuiker
4 kaneelstokjes
5 eierdooiers
1/2 theel. gemalen kaneel
3 dl. slagroom lobbig geklopt
1 eetl. kaneel likeur
Bereiding :
Breng 1 dl. water met 50 gr. suiker aan de kook,voeg de kaneelstokjes toe en laat de siroop zachtjes tot de helft inkoken. Zeef de siroop en laat hem iets afkoelen. Klop in een kom de eierdooiers met 25 gr. suiker, de kaneelsiroop en de gemalen kaneel au bain-marie tot een dik romig mengsel en laat dit alroerende afkoelen. Spatel de slagroom met de kaneellikeur door het eiermengsel en schep daarna het kaneelmengsel op de honingparfait in de vorm. Laat de parfait 1 nacht in de vriezer opstijven. Stort de parfait voor serveren op een schaal of snij plakken op aparte bordjes. Garneer met slagroom naast de plakjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten