06 september 2005

Coleslaw

Nodig :
1/2 groene kool, 1/2 rode kool, 2 wortels, grofgeraspt, 2 el bieslook, 2 el peterselie, 4 augurken
Voor de dressing: 4 el (cider) azijn, 1 tl selderijzaad, 2 tl suiker, 1/2 tl zout, 1/2 tl witte peper, 6 el (walnoten-) olie en peterselie (voor de garnering)

Bereidingswijze :
Maak de dressing apart, meng de ingredienten zonder de olie goed door elkaar tot alle suiker is opgelost en voeg dan in een dun straaltje de olie toe. Doe de rode kool als eerste in de vergiet, daarop de groene kool en vervolgens de geraspte wortel, schenk hierover een ketel met kokend water gelijkmatig over alle sliertjes zodat ze slap worden. Laat uitlekken. Doe dit allemaal met de rest in een kom en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Vlak voor het serveren de dressing erdoor of serveer deze apart.



Serveertips :
Hier is het recept onderdeel van en buffet, voeg voor een maaltijdsalade, uitgebakken spek en noten toe.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...