09 september 2005

Citroenpasta met geroosterde zalm



Ingrediƫnten :
400 g pasta (penne of spiraaltjes) 1 (rode) ui 2 teentjes knoflook 1 courgette 2 citroenen 3 eetl. olijfolie versgemalen peper zout 4 moten zalm (ca. 150 g per stuk) 2 eetl. roerbakolie of zonnebloemolie 2 eetl. gehakte Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum); vers of diepvries

Voorbereiding :
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uitjes en de knoflook fijn. Rasp de gewassen courgette grof of snijd deze in miniblokjes. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten.

Bereiding :
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en peper en zout erdoor. Bestrijk de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen-courgettemengsel en warm goed door. Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden.

Suggestie :
Lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.

Wijnadvies : een frisse, droge witte wijn: een Italiaanse Soave of een Duitse Riesling.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...