18 september 2005
Carpaccio clubsandwich
Ingrediënten :
3 sneetjes donker volkorenbrood of bruin casinobrood zonder korst
1 eetlepel (koelverse) groene pesto
75 g gesneden carpaccio
25 g rucola
25 g oude kaas
Bereiding :
Koop kant-en-klare carpaccio of snijd zelf licht aangevroren ossenhaas met een elektrisch mes in flinterdunne plakjes. Rooster per persoon 3 sneetjes donker volkorenbrood zonder korst of bruin casinobrood en bestrijk de sneetjes elk met een halve eetlepel (koelverse) groene pesto en verdeel over 2 sneetjes 75 g gesneden carpaccio (vleeswaar), 25 g rucola en 25 g oude kaas in dunne flinters.
Leg deze sneetjes op elkaar op een bord en dek af met het derde sneetje met de pestokant naar beneden. Steek de sandwich met een satéstokje vast. Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Tip: Verse pesto maak je snel zelf door 15 g verse basilicum met 1 teentje knoflook, 2 eetlepels pijnboompitten en 1 eetlepel geraspte parmezaanse kaas of oude kaas in een blender te pureren en er 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge door te mengen. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Teriyaki zalm uit de slowcooker
2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten