31 augustus 2005
Tilapia met groene groenten
Ingrediƫnten:
150 g sperziebonen 150 g sugarsnaps of peultjes 200 g broccoli zout 2 lente/bosuitjes 2 teentjes knoflook 12 groene olijven zonder pit 500 g tilapiafilet 3 eetl. olijfolie 2 eetl. balsamicoazijn versgemalen peper 2 eetl. Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum; vers of diepvries)
Bereiding :
Haal de sperziebonen en sugarsnaps af. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Kook de groenten in 4 minuten in water met zout beetgaar, giet ze af en spoel er koud water over. Snijd de uitjes in schuine stukken van 3 cm. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven. Snijd de tilapiafilet in brede repen.
Verhit de olijfolie in de wok, bak de knoflook 1 minuut, schep de tilapiafilet erdoor en roerbak op een hoge stand 3 minuten. Schep de groenten erdoor met de ui, olijven, balsamicoazijn, peper, zout en Italiaanse kruiden. Verwarm nog 2-3 minuten op halve stand.
Suggestie : In plaats van tilapia is kabeljauw, tonijn of zalm ook heel lekker. • Vervang de sugarsnaps eens door peultjes en de Italiaanse kruiden door groene pesto.
Variatie :Lekker met pasta of ciabattabrood en olijfolie.
Bron : Boodschappen 04-2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Appelcake uit de Russell Hobbs
Wat heb je nodig : 3 appels kaneel 180 gram zachte roomboter 75 gram suiker appeltaartmix 2 eetlepels melk 8 gram bakpoeder Bereiding : app...
-
We hebben al een tijdje geen vis gegeten, dus het is hoogtijd om een receptje op te duikelen voor morgen (maandag). Het is een gemakkelijk r...
-
In een artikel over Paul de Leeuw vond ik onderstaand recept wat zijn schoonmoeder altijd maakte, net weer iets anders als mijn eigen recept...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten