Ingrediƫnten:
Voor 2 grote eters of 3 kleine eters. 4 ons mager rundvlees (biefstuk) in reepjes gesneden;4 dl Italiaanse wijn; 3 dl vleesfond; 1 eetl allesbinder; zou; peper uit de molen; 80 gram boter; paar bosuitjes, met veel groen; 3 ons (verse) tagliatelli; 2 eetl creme fraiche; 2 eetl verse groene pesto.
Bereidingswijze:
Dep het vlees zo droog mogelijk. Breng wijn en fond aan de kook en laat dit inkoken tot ong 4 dl. Roer er de allesbinder en zout en peper doorheen. Houd de saus daana tegen de kook aan. Kook de pasta beetgaar (als het verse is doe dit dan als laatste), roer er dan de pesto en creme fraiche doorheen. Verhit 40 gr boter en bak onder voortdurend omscheppen het vlees bruin, strooi er zout, peper en de bosuitjes doorheen. Breng de saus opnieuw aan de kook en roer er vanaf het vuur de resterende (ijskoude) boter doorheen (evt nog wat binden) en schenk dit over het vlees. Verdeel de pasta als een bedje op het bord en schep het vlees met de saus erop.
Serveertips:
Lekker met een tomaten/komkommersalade
Bron : PZC
Geen opmerkingen:
Een reactie posten