30 juli 2005

Bami variatierecept voor maandag

Op één van mijn favorieten smulweb.nl kwam ik een lekker variatie tegen van bahmi. Ga het maandag maar eens uitproberen.

Ingrediënten :
2/3 pak eiermie of de wokmie van Conimex
1 zakje bahmi kruiden/groentenmix, ik gebruik een eigen mengsel van kruiden
2 kipfilets, in kleine stukjes
100 gram magere spekreepjes
2 flinke knoflooktenen
2 uitjes, fijngehakt
1/2 bakje champignons, doormidden gesneden
1 prei, in smalle halve ringen
1/2 spitskool, in hele fijne reepjes
1 grote hand vol taugé
Voor erbij:
4 eieren
2 à 3 kipfilets, in grove stukken voor 12 sateetjes
1/2 zakje Conimex hot marinademix
melk, pindakaas, sambal

Voor erbij op tafel: kroepoek, gebakken uitjes, sambal en eventueel komkommersalade naar eigen smaak.

Voorbereiding:
Maak een marinade van de hot marinademix en wat olie; laat de kipfiletblokjes voor de sateetjes er in marineren (ca. 30 minuten is voldoende)

Bereidingswijze:
Laat de eiermie wellen in gekookt water zoals op de verpakking staat aangegeven, laat het daarna goed uitlekken. Zet de wok op het vuur en laat deze goed heet worden; doe er dan een scheutje olie in.Wok de kipfiletblokjes op een hoog vuur snel gaar .Doe de spekreepjes erbij en laat dit 5 minuten lekker wokken.
Knijp dan de knoflook uit boven de kipfilet/spekreepjes; meng het er goed doorheen
Voeg de ui toe en laat het een paar minuten goed wokken
Dan nog de champignons, de prei en de spitskool toevoegen en het goed door elkaar mengen.Strooi het kruidenmengsel uit het zakje er droog overheen (niet laten wellen dus!) en meng het geheel goed door.
Als je de saté erbij wilt eten : Doe de sateetjes in een voorverwarmde oven, grill ze in de grillpan of op de BBQ tot ze gaar zijn. Ondertussen kan je de pindasaus maken van de pindakaas, melk en sambal. Speel wat met de ingrediënten tot je een lekkere pindasaus hebt.
Als de kipfilet, spekreepjes en groenten gaar zijn en het kruidenmengsel goed in zich opgenomen hebben is het tijd om de dunne eiermie er doorheen te mengen
Als laatste de taugé toevoegen en het geheel goed mengen en doorwarmen
Dan kan je nu nog de eieren bakken in een grote koekenpan. Je kan er gebakken eieren of roerei van maken. 't Is maar net wat je lekkerder vindt...

Serveer met de gebakken uitjes, sambal en kroepoek. Onze oosterse gerechten zijn n iet compleet met komkommersalade.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...