01 juni 2005

Stamppot rauwe spinazie met spek

Ingrediënten voor 2/3 personen :
1 1/4 kg kruimige aardappels
125 g ontbijtspek
bakje cherrytomaatjes
warme melk
25 g boter
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 zak panklare spinazie (a 300 g)
versgemalen zwarte peper en zout
nootmuskaat

Bereiden :
Aardappels schillen, in grove stukken snijden en wassen. In weinig water met zout aardappels in 15-20 min. gaarkoken. Ovengrill voorverwarmen. Spekplakjes halveren en op bakplaat uitspreiden. Tomaatjes halveren, bestrooien met ruim versgemalen zwarte peper en naast spek leggen. Bakplaat onder hete grill schuiven en in 6-8 min. roosteren tot spek knapperig is en schil van tomaatjes barst. Aardappels afgieten en met melk en boter tot smeuïge puree stampen. Bosuitjes en spinazie erdoor scheppen en stamppot op laag vuur door en door verwarmen. Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Stamppot op bord scheppen. Spek en tomaatjes erop leggen.

Variatie voor een Italiaans tintje : wat knoflook uit de knijper er door samen met geroosterde pijnboompitten. Voor de liefhebber misschien nog wat mozzarella kaas erdoorheen.

Bron : Allerhande mei 2005 (recept is aangepast)

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...