17 mei 2005

Bruinebonensoep met bakbacon



Ingrediënten :
2 uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 blik Hollandse bruine bonen (850 g), uitgelekt
125 ml crème fraîche
1 liter vleesbouillon (van tablet)
1 groene paprika, in reepjes
1 eetlepel peterselie, gedroogde
150 g bakbacon (dik), in reepjes

Bereiden :
In ruime soeppan ui en knoflook in olie op laag vuur goudbruin fruiten. Tomatenpuree en kruidnagel toevoegen en enkele sec. meebakken. Bonen (2 el bonen bewaren) en crème fraîche door uimengsel roeren. Bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen. Bonensoep afgedekt 15 min. zachtjes laten koken, af en toe roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine pureren. Rest van bonen en paprika door gepureerde soep scheppen. Soep eventueel met water verdunnen en door en door verwarmen. Op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Intussen in droge koekenpan bacon op laag vuur krokant bakken. Soep over vier kommen verdelen en met baconreepjes bestrooien. Lekker met geroosterd volkorenbrood, dun besmeerd met Marmite.

Bron : Allerhande

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...