22 mei 2005

Borrelhapjes

Zalmrolletjes :
2 eieren, zout, peper, klontje boter, 100 gr gerookte zalm
150 gr roomkaas met kruiden, sla, 2 el slagroom, fijngesneden dille
Bereidingswijze:
Klop de eieren met zout en peper los. Verhit de boter in een koekepan en bak er op laag vuur met de deksel op de pan een omelet van. Laat de omelet afkoelen, leg er dan blaadjes (krop)sla op en verdeel er de plakjes gerookte zalm over.Roer de roomkaas los met de slagroom en bestrijk hiermee de zalm.Rol de omelet op en leg de rol enkele uren in de koelkast.Snijd er vlak voor gebruik plakjes van.

Pestorolletjes
2 eieren · 3 el geraspte belegen kaas · 1/4 heel fijn geraspte paprika en 1 bosuitje - 1 potje pesto rosso - 1 el olijfolie.
Bereidingswijze:Klop de eieren los met 1 eetlepel rode pesto, de kaas, paprika en bosui, zout en peper naar smaak. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbak laag, schenk het eimengsel erin en bak er in ca. 5 minuten een lichtbruine omelet van, en wel op matig vuur, en zonder er verder in te roeren. Laat de omelet op een snijvlak glijden en iets afkoelen. Bestrijk hem dan met 1 eetlepel rode pesto en rol hem op. Bewaar de omelet eventueel tot gebruik in de koelkast. Snijd de omeletrol vlak voor het serveren in schuine plakjes en steek die vast met cocktailprikkers.
Kaasstengels met tropische dip :8 plakken bladerdeeg (diepvries), 1 ei, 40 gram geraspte parmezaanse kaas, 1 sjalot, gesnipperd, 1 tl. olijfolie, 2 tenen knoflook, gehakt, halve el. kerriepoeder, 200 gram roomkaas, 3 el. mayonaise, 1 middelgrote mango
Bereidingswijze:
Stengels :
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de vellen bladerdeeg met losgeklopt ei. Bestrooi 4 vellen met de kaas, dek af met de andere vellen en druk ze goed aan. Snijd de dubbele deegplakken elk in 5 repen. Draai elke reep tot een spiraal. Bak de spiralen op een ingevette bakplaat ca. 15 minuten.
Dip : Fruit de gesnipperde sjalot, de gehakte knoflook en het kerriepoeder in de olie tot alles zacht is. Pureer met de roomkaas, de mayonaise en de schoongemaakte mango tot een gladde dip.

Gevulde eieren met bacon en balsamico :
12 eieren
4 plakjes bacon
110 gr mayonaise
1 rode ui, fijngesnipperd
2 theelepels suiker
1/2 theel balsamico
1/4 theel selderijzout
1/4 theel versgemalen zwarte peper
1/4 theel komijn
1/4 theel kervel
1/2 theel chilipoeder
Evt. peterselie
Bereidingswijze :
Leg de eieren in een grote pan (nen) en vul deze met koud water tot 2 cm erboven. Breng het water aan de kook, haal het direct van het vuur en laat de eieren 15 minuten hierin staan. Giet af en laat de eieren onder koudstromend water afkoelen. Pel ze en snij ze in de lengte doormidden. Leg deze op een schaal.
Bak de bacon op middelhoog vuur bruin (ong 10 min.) laat ze daarna uitlekken en snij ze in stukjes.
Maak het eigeel erg fijn met een vork. Voeg daarna alle andere ingrediƫnten toe en meng dit goed door. Eventueel nog wat mayonaise als het wat droog mocht zijn. Het mengsel moet niet uit de eihelften glijden. Eventueel garneren met wat peterselie.

Wraps met zalm :
Tortilla wraps, roomkaas met bieslook (of roomkaas en verse bieslook).
Bereidingswijze :
Besmeer de wraps met de roomkaas (en strooi de bieslook erover) Leg de zalm in dunne plakjes erop. Rol de wrap strak op en wikkel er plastic folie overheen. Leg dit een tijdje in de koelkast. Geef voor de liefhebbers er mierikswortelpasta bij.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...