25 april 2005

Roomijs van witte chocolade en whisky

Wat heb je nodig :
175 gram witte chocolade in blokjes
40 gram boter
200 ml slagroom
4 eidooiers
60 gram suiker
4 eetlepels whisky

Hoe maak je het :
Klop de slagroom lobbig
Smelt de chocolade met de boter op een zacht vuur en voeg de whisky toe
Klop de dooiers luchtig, voeg de suiker toe en klop alles tot het bijna wit is
Meng het mengsel met de chocolade en spatel als laatste de slagroom erdoor.
Vries het in, het is niet nodig het mengsel met een vork tussentijds door te roeren.

Maak het één dag van te voren. Direct voor het serveren uit de vriezer halen.

Serveer het op een mooi bord. B.v. in een klein bakje met apart een grote toef slagroom en een glaasje Drambuie.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...