08 maart 2005

Kalkoenreepjes in roomsaus

Receptenkaartje AH met wat eigen aanpassingen

Ingrediƫnten :
pond krielaardappeltjes
bakproduct naar keuze
250 g champignons
50 g boter
1 schaaltje kalkoenreepjes (ca. 350 g)
4 eetlepels bloem
2 ons uitgebakken spekblokjes
400 ml kookroom (light, flesje a 250 ml)
1 kippenbouillontablet
1 pak tuinerwten (diepvries, 450 g)

Bereiding :
Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten en kalkoenreepjes 3 min. bakken. Ondertussen de krieltjes bakken. Champignons toevoegen en 3 min. meebakken. Bloem erover strooien en geheel 2 min. laten pruttelen. Room erbij schenken en goed roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bouillontablet erboven verkruimelen en door saus roeren. Saus 2 min. tegen de kook aanhouden. Uitgebakken spekblokjes aan het gerecht toevoegen.
Tuinerwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kalkoen in roomsaus met zout en peper op smaak brengen en met krieltjes en tuinerwten serveren.

Geen opmerkingen:

Teriyaki zalm uit de slowcooker

  2 rode uien, in dunne ringen 1 paprika naar keuze, in reepjes 1 paksoi, gesneden, het groen apart zetten 100 g kastanje-champignons, in p...