30 augustus 2005

Originele Bolognesesaus

Ingrediënten :·
4 eetlepels Bertolli Classico
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook
50 g spekreepjes
400 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree(netto 70 g)
2 theelepels Italiaanse kruiden
1 liter vleesbouillon(van een tablet)
zout, versgemalen peper
spaghetti

Bereiding :
Verwarm de Bertolli Classico in een braadpan, fruit de ui hierin licht. Pers de knoflook erover uit en bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak het geheel op een matig vuur al omscheppend mooi rul en bruin.Schep dan de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden erdoor en laat het geheel nog ca.1 minuut goed doorwarmen. Voeg de bouillon toe en laat de saus ca. 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti "al dente"

Tip :
Voor een pittige Italiaanse smaak vervangt u de spekreepjes door 100 g salami (in kleine stukjes). In plaats van gedroogde Italiaanse kruiden kunt u ook een ruime eetlepel vers gemengde Italiaanse kruiden gebruiken (tijm, rozemarijn, majoraan). Hak de kruidenmix voor gebruik zeer fijn.

Geen opmerkingen:

Curry met bloemkool en kip

  1   bloemkool   1   ui   250   gram   kipfilet  in blokjes 4   teentjes   knoflook   geperst 1   theelepel   geraspte gember 1   eetlepel ...